Hoe het allemaal begon

Op een koude dag in januari, startte Bram van der Veer vanuit zijn slaapkamer in Alkmaar met zijn eerste prijsvergelijkingswebsite.  Al snel bleek dit succesvol, waarna in een paar jaar vele andere vergelijkers opgezet zijn, de naam REBEL Internet BV aangenomen werd, en een kantoor werd geopend in Amsterdam. Van daaruit is REBEL Internet doorgegroeid naar een bedrijf met 25+ werknemers, met projecten in verschillende segmenten en  landen.

Vandaag de dag kan REBEL Internet ingedeeld worden in 4 divisies:

Vergelijkings
websites
Kortingen
websites
Content
websites
Online
Services

We noemen onzelf geen startup

Sommigen noemen ons een startup, of een verzameling van startups (een zogenaamde startup studio). Dit is niet hoe wij het zien. Afgezien van het feit dat we al sinds 2008 actief zijn, zijn er nog een hoop andere redenen waarom wij volgens onzelf niet als startup gezien moeten worden:

  • We maken geen gebruik van externe financiering
  • Hoewel we snel groeien, is dit geen doel. Kwaliteit boven kwantiteit
  • Ja we hebben een jong team en een tafeltennistafel, maar wij willen niet met ‘hipster’ en ‘stipters’ geassocieerd worden
  • Bij ons ontbreekt de startup mentaliteit, in de zin dat we normale uren werken. We werken slim in plaats van lang
  • Bij ons geen wereldverbeterende visies en vergezichten als we over onze producten praten

Wie we wel zijn

Verstopt in een sfeervol kantoor in het centrum van Amsterdam werken we met een slim, down to earth team aan het bedenken, opzetten en laten groeien van verschillende internetprojecten. We focussen constant op het verbeteren van onze projecten en besteden zoveel mogelijk taken uit, om als bedrijf zo flexibel mogelijk te blijven.

We starten iedere maand nieuwe projecten, maar helaas is niet alles een succes. Wij leren van onze fouten en passen de learnings toe op al onze projecten.

Visie

Wij bedenken, bouwen en beheren ruim 80 internetplatformen in de deelgebieden vergelijkingswebsites, kortingenwebsites, content websites en online services. Met een succesvolle strategie in het vinden, bouwen en schalen van websites is REBEL Internet inmiddels in meer dan 30 landen actief. We zeggen hier niet ‘Work hard, play hard’, maar ‘Work smart, play smart’. Wij halen er geen voldoening uit om heel hard te werken, wij halen voldoening uit het realiseren van successen door ‘slim’ te werken.

Door het continu verbeteren van onze websites, gaan wij de komende jaren grote uitdagingen aan, waarmee we een wereldwijd succesvol netwerk van internetplatformen zullen neerzetten.