Wie ben ik?

  • Naam: Asena
  • Leeftijd: 18 jaar
  • Opleiding: Media Redactie, Mediacollege Amsterdam

7 september begon mijn stage Content & Engagement bij REBEL Internet. Dat is inmiddels ruim drie maanden geleden en in die tussentijd heb ik ontzettend veel geleerd. En vertel ik jullie graag iets over mijn ervaringen hier tot nu toe.

Hoe zag mijn eerste week eruit?

In de eerste week van mijn stage heb ik me vooral een beetje ingelezen in de werkzaamheden die ik zou gaan uitvoeren. Heel veel dingen waren nieuw voor mij en er waren een aantal dingen waar ik aan moest wennen. Zo gaat iedereen hier een beetje zijn eigen gang en communiceren we via Skype. In het begin was dat best stil, maar naarmate je eraan gewend raakt is het juist fijn. Zo kun je, je focussen op de taken die je hebt, zonder afgeleid te worden door achtergrondgeluiden. (Behalve de muziek die altijd opstaat, dat is natuurlijk geen probleem!) Mijn eerste vrijdag was er ook meteen een vrijdagmiddagborrel, hierdoor kreeg ik de kans het team meteen een beetje beter te leren kennen. Iedereen was meteen heel spontaan en ik voelde me hier direct thuis.

Wat zijn mijn werkzaamheden?

Mijn werkzaamheden verschillen per week. Een keer per week heb ik een meeting met mijn stagebegeleider, in mijn geval Jildau. Hier bespreken we wat mijn doelen van de week zijn en dus ook mijn werkzaamheden. Dat kunnen verschillende dingen zijn van het opzetten van een pagina tot het schrijven van een tekst voor een van de websites. Naast de doelen van de week heb ik nog een aantal vaste verantwoordelijkheden, deze voer ik uit op vaste dagen en komen wekelijks terug. Een van mijn vaste verantwoordelijkheden is bijvoorbeeld het inplannen van de Facebookposts.

Hoe bevalt het mij tot nu toe?

Tot nu toe heb ik het nog ontzettend naar m’n zin. Buiten de vaste verantwoordelijkheden zijn de opdrachten/doelen afwisselend, waardoor je niet elke week hetzelfde aan het doen bent en meerdere dingen kan leren. Het team is gezellig en behulpzaam en ik heb geen seconde spijt gehad dat ik hier heb gesolliciteerd en niet ergens anders!